Otevřené sklepy Rakvice 2015

V sobotu 25. 4. měli v Rakvických sklepech otevřeno, a protože vína z Rakvic už nějaký ten pátek popíjím, tak jsem se vydal překoštovat, co nám přinesl ročník 2014.

Degustace U svatého Vavřinca

Měl jsem tu čest, že mě před nedávnem pozval pan Roman Karbula na degustaci vín, která se konala tento rok v jeho vinotéce U svatého Vavřinca už po čtrnácté. Pana Karbuly si vážím, je to pro mě vzor a skvělý odborník na česká i zahraniční vína, za svůj život toho asi neochutnám tolik co on, tak jsem neváhal a vyrazil.

Degustace autentických vín Milana Nestarce

V pátek 10. 4. jsem neodolal nabídce Třinecké restaurace Na půdě a navštívil degustační večer autentických vín Milana Nestarce. Kromě pěti lahví bylo připraveno i vhodně nakombinované pětichodové menu.

5 tipů na skvělé víno

Velikonoce, letos spíš druhé Vánoce, jsou zdárně za námi. Letos jsem hodně chodil po návštěvách a na návštěvu nesmí člověk přijít s prázdnou, takže jsem s sebou všude bral lahve. A lahve jsem nenosil jen já, takže toho na ochutnávání bylo opravdu dost.

Zákaz prodeje sudového vína

V poslední době se hodně v televizi a všude jinde mluví o zákazu prodeje sudových vín. Mají novináři i politici okurkovou sezónu nebo se milovníci sudového vína mají začít opravdu bát?

Irsai Oliver — jak se dělá champion

Přátelé, dnes jsem pro vás připravil zajímavé počtení. Požádal jsem pana Michala Tetura ze Singwine, aby pár slovy popsal jak se dělá champion. Pár strohých řádků níže — bez korektur — nádherně vystihuje kouzlo výroby vína v dnešní době.

Frankovka, výběr z hroznů 2012

Je tady další týden a s ním i další vystavená láhev na VybírámeVíno.cz Suchá frankovka 2012 ve výběru z hroznů od Štěpána Maňáka z Žádovic.