Téma: Vinaři

Korek, šroubovací uzávěr a další vymoženosti moderního vinařství

Již léta se vede spor mezi vinaři, milovníky vína, someliéry a konzumenty o to, zda vůbec zátkovat vína něčím jiným než kvalitním korkem. Kvalitní korek je mnohem dražší než šroubovací uzávěr či skleněná záklopka typu vinlok nebo korek plastový a na rozdíl od svých konkurentů má jednu obrovskou vadu.

Otevřené sklepy Rakvice 2015 (2)

V minulém článku jsem se nějak hodně rozepsal o Vajbarovi. Ne, že by to bylo na škodu, je pravda, že na sklepy do Rakvic jezdím hlavně kvůli němu. Škoda by ale byla, kdybych se nezmínil i o dalších zajímavých vinařstvích, které jsem letos v Rakvicích objevil.

Otevřené sklepy Rakvice 2015

V sobotu 25. 4. měli v Rakvických sklepech otevřeno, a protože vína z Rakvic už nějaký ten pátek popíjím, tak jsem se vydal překoštovat, co nám přinesl ročník 2014.

Degustace autentických vín Milana Nestarce

V pátek 10. 4. jsem neodolal nabídce Třinecké restaurace Na půdě a navštívil degustační večer autentických vín Milana Nestarce. Kromě pěti lahví bylo připraveno i vhodně nakombinované pětichodové menu.

Irsai Oliver — jak se dělá champion

Přátelé, dnes jsem pro vás připravil zajímavé počtení. Požádal jsem pana Michala Tetura ze Singwine, aby pár slovy popsal jak se dělá champion. Pár strohých řádků níže — bez korektur — nádherně vystihuje kouzlo výroby vína v dnešní době.