Téma: Ochutnávka

Salón vín

Pár týdnů zpátky jsem se s přáteli potuloval po Moravě. Jeli jsme přes Valtice a já si vzpomněl, že by tady měla být nějaká výstava vína. Nastavili jsme tedy navigaci směr zámek a plni očekávání, jak si pochutnáme na degustaci Salónu vín České republiky, jsem spěchali do zámeckých sklepení.

Otevřené sklepy Rakvice 2015 (2)

V minulém článku jsem se nějak hodně rozepsal o Vajbarovi. Ne, že by to bylo na škodu, je pravda, že na sklepy do Rakvic jezdím hlavně kvůli němu. Škoda by ale byla, kdybych se nezmínil i o dalších zajímavých vinařstvích, které jsem letos v Rakvicích objevil.

Otevřené sklepy Rakvice 2015

V sobotu 25. 4. měli v Rakvických sklepech otevřeno, a protože vína z Rakvic už nějaký ten pátek popíjím, tak jsem se vydal překoštovat, co nám přinesl ročník 2014.

Degustace U svatého Vavřinca

Měl jsem tu čest, že mě před nedávnem pozval pan Roman Karbula na degustaci vín, která se konala tento rok v jeho vinotéce U svatého Vavřinca už po čtrnácté. Pana Karbuly si vážím, je to pro mě vzor a skvělý odborník na česká i zahraniční vína, za svůj život toho asi neochutnám tolik co on, tak jsem neváhal a vyrazil.

Degustace autentických vín Milana Nestarce

V pátek 10. 4. jsem neodolal nabídce Třinecké restaurace Na půdě a navštívil degustační večer autentických vín Milana Nestarce. Kromě pěti lahví bylo připraveno i vhodně nakombinované pětichodové menu.

5 tipů na skvělé víno

Velikonoce, letos spíš druhé Vánoce, jsou zdárně za námi. Letos jsem hodně chodil po návštěvách a na návštěvu nesmí člověk přijít s prázdnou, takže jsem s sebou všude bral lahve. A lahve jsem nenosil jen já, takže toho na ochutnávání bylo opravdu dost.

Frankovka, výběr z hroznů 2012

Je tady další týden a s ním i další vystavená láhev na VybírámeVíno.cz Suchá frankovka 2012 ve výběru z hroznů od Štěpána Maňáka z Žádovic.