Ve svém pátrání po dobrých a cenově zajímavých vínech jsem došel k Lahoferu z Dobšic. Dnes Vám představím můj první úlovek, ale nebojte se brzy přibudou další. Vypadá to, že u Lahoferu je pitelná víc než jedna láhev :-)

Müller Thurgau kabinet 2014 suché bílé víno.

Příjemně pitelné, osvěžující bílé víno s jemně zelenkavou barvou.

Voní po muškátu a rybízu.

Hezky vyvážený poměr cukru a kyselinky přináší lahodné a díky nižsímu alkoholu i lehké pohlazení.

V chuti cítím jemné broskve a rybíz.

Původ hroznů Morava, vypěstovány byly na Špičáku, obec Kyjovice.

Sbírány byly 17. 9. 2014 poležet, si klidně taková láhev, může až 3 roky.

Zbytkový cukr 5,7g/l

Kyseliny 7,5 g/l

Aklohol 10,5% obj. 

 Müller Thurgau 2014 kabinet Lahofer

Kvalitně udělané suché bílé víno, se kterým si neuděláte ostudu před návštěvou a díky nižší ceně, jej můžete mít stále nachlazeno v lednici připraveno k použití. Na internetu se dá objednávat od 100Kč, ve vinotékách se prodává do 150 Kč.  Dobře udělané poctivé Moravské víno v elegantním kabátku s praktickým, kvalitu zaručujícím šroubovým uzávěrem. Lidi z Lahoferu si dali tu práci a kromě klasické analytiky, kterou už dnes moc vinařů neuvádí, dali přímo na etiketu i doporučení k jakým jídlům se bude nejlépe hodit.

Takže když se pivař chce ukázat před slečnou, že je romantická duše a nechlemtá každý večer sedm škopků, tak tady má všechno co potřebuje. Ekonom pořídí za málo peněz hodně muziky a vinný fajnšmekr konečně bude mít doma pár lahví, které mu nebude škoda vytahovat z archivu, když přijdou sousedi na pokec.

Na Vaše zdraví přátelé.