Dnes jsem odeslal první balíky z našeho webu VybírámeVíno.cz. Třikrát hurá. Rád bych vám ukázal jak a do čeho balíme a vysvětlil proč používáme zásilkovnu.

Ještě před spuštěním webu VybírámeVíno.cz bylo nutné zvolit vhodného dopravce. Oslovil jsem tedy všechny leadery na trhu a čekal na nabídky. Nabídek přišlo celkem dost. Problémy se však začaly objevovat v další komunikaci, když zjistili, že chci posílat lahve s vínem.

Nakonec jsem vybral službu Zásilkovna.cz. Hlavní důvod byla cena, propracovaná zákaznická podpora, a to, že už s pár vinotékama spolupracují, tzn. umí posílat lahve. Sympatická je možnost osobního vyzvednutí na 237 místech v České republice a pokud to máte na místa uložení daleko, tak to pošlou buď poštou nebo kurýrem. To vše zařídím z jednoho místa, které mám co by kamenem dohodil od vinotéky, takže žádné lítání na poštu a podobné.

Sebelepší dopravce, ale nemůže zaručit 100% opatrnost všech svých zaměstnanců, proto balíme naše lahve do ne tří, jak bývá zvykem, ale do pěti vrstvého kartonu. Pevnější obalový materiál, za rozumný peníz jsem prozatím nenašel. Pokud o něčem víte, tak pište do komentů. Budu Vám vděčný. Aby láhev v krabici nelítala tak volný prostor vycpu pěnovou vycpávkou, nebo bublinkovou fólií, co se vleze až po strop. Aby se lahvička cítila jako v bavlnce a neměla žádnou možnost volného pohybu.

Kartóny jsou v neutrální hnědém odstínu, milujeme ekologii a druhotné zpracování papíru. Na venkovním designu ještě stále pracujeme.

Tady mi možná můžete poradit. Pokud objednáváte zboží z jakéhokoliv internetového obchodu, jste spíše příznivci decentního, neutrálního obalu, nebo maxi polepu ve stylu vezeme vám vínečko z Moravy, chystejte skleničky, jde se degustovat?

Na balení si dávám záležet. První láhev mi trvala skoro 30 minut. Takže buď mám obě ruce levé, nebo to chce víc praxe.